Driftsdirektør til digitalisering styrker rygraden i Andersen & Heegaard

”Det er ligesom at komme hjem” fortæller Peter Sørensen. Rollen som driftsdirektør i Andersen & Heegaard er ny, men Peter, der har fået ansvaret for at udfylde rollen, er erfaren i gamet. Med fokus på digitalisering og effektivisering medbringer Peter hele sin erfaringsfyldte værktøjskasse, for at sikre driften af support- og kernefunktionerne i Andersen & Heegaard.

Grøn omstilling, digitalisering, faglighed og høj medarbejdertilfredshed er vigtige, strategiske fokusområder, som kommer i Peters varetægt og som han skal bidrage til at udvikle. Det er samtidig vigtige pejlemærker, som indgår i at sikre tilfredsstillende leverancer for vores landsdækkende kunder.

Peter vil fokusere på at minimere medarbejdernes tid på administration, for at kunne frigøre mest mulig tid til at servicere vores kunder.

Og vi har travlt i Andersen & Heegaard – derfor har Peter svaret på 5 hurtige spørgsmål om sin nye rolle:

Hvad er dit indtryk af forretningen?
Her er stolte folk, som er stolte af det de laver. Her er en god stemning, og der bliver grint højt hver dag, hvilket vi skal fortsætte med.

Hvad er din fornemmeste opgave?
Når man går fra lille til stor, kræver det noget af rygraden i virksomheden. Behovet for strukturerede og effektive mellemlag vokser i takt med at størrelsen går op. Mit fokus bliver derfor driften af kerne- og supportfunktionerne i form af ESG, IT, biler, HR mm.

Hvad er vores største udfordring?
Jeg plejer at sige, at vi ikke har udfordringer, men kun opgaver. Vi skal fokusere på håndtering af væksten. Når vi får mange nye kollegaer og kunder skal vi samtidig sikre at tilfredsheden er i orden. Med andre ord skal vi lave en kontrolleret vækst, hvilket jo kan kategoriseres som et positivt problem.

Hvad er dit håndværk?
Jeg har en baggrund som ingeniør og elsker kombinationen af praktik og teori. Jeg er en generalist inden for teknik, og har netop totalrenoveret vores badeværelse. I min garage holder fire Vespaer, der er lige så gamle som mig og som jeg skruer på – så jeg er vant til at bruge hænderne og kan snakke ’håndværsk’.

Hvad glæder du dig mest til?
– Dialogen med en masse gode mennesker. Vi har jo alle forskellige roller, men er lige vigtige. Jeg glæder mig også meget til at sætte struktur på virksomheden og bidrage til at få styr i penalhuset. Systematik og struktur skal sikre at vi bruger mindst mulig tid på administration og mere tid på god ledelse og nærvær.

Peter har en baggrund som maskiningeniør og er ledelsesuddannet i strategi og bestyrelsesarbejde. Han kommer med erfaring som administrerende direktør i globale virksomheder og har nøglekompetencer inden for forretningsudvikling, effektivisering og ledelse.

Vi bød Peter Sørensen velkommen til Andersen & Heegaard den 2. januar 2024. Som driftsdirektør er han tilknyttet hovedkontoret i Brøndby og har ansvaret for administration og udvikling af vores drift- og supportfunktioner på tværs af vores 6 afdelinger.