Når godt håndværk og hensynet til gæster går op i en højere enhed.

At arbejde i et 200 år gammelt fredet pakhus er ikke uden udfordringer. For hvordan renoverer man et 4-stjernet hotel samtidig med, at gæsterne fortsat strømmer til. Der er mange hensyn, der skal tages, og mange samarbejder der skal koordineres.

Miki Brandt, projektleder hos Andersen & Heegaard og sammen med Jannik Øbakke ansvarlig for teknikentreprisen på sagen havde fra start stor fokus på samarbejde og god kommunikation.

”Fra starten af var mit store fokus på samarbejde og god kommunikation med egne entreprenører, den øvrige byggeledelse samt hotellet. At lytte og sørge for at alle får relevant information er essentielt for, at et projekt af denne kaliber kan gennemføres.”

Hos Andersen & Heegaard stod vi for den totale teknikentreprise og for at et projekt af denne størrelse kan lade sig gøre kræver det fleksibilitet hele vejen rundt. Elektrikere, malere, tømre og VVS’ere arbejdede side om side i de snævre gange samtidig med, at personalet på hotellet arbejde på højtryk for at gæsterne kunne slappe af og nyde omgivelserne i centrum i byen.

Lars Holmegaard, ekstern projektdirektør udtaler:

”Arbejdet på Admiral Hotel krævede rigtig godt samarbejde på alle niveauer. Et af succeskriterierne var at håndværkerne var usynlige for gæsterne, og for at dette kunne lade sig gøre fik vi blandt andet, med stor succes, hurtigt etableret afskærmning på etager, fællesarealer mm. Adgangen til byggeområde blev foretaget udefra igennem 2-værelses vinduer under trange forhold, hvilke også krævede fleksibilitet fra alle håndværkere.

God research og planlægning var essentielt for at overholde de stramme tidsplaner og alle arbejdede efter nogle meget detaljerede procestidsplaner. Heldigvis var alle entreprenører gode til at kommunikere og planlægge på tværs samt præfabrikere så meget som muligt hjemmefra.  

Hotellet var som sagt i drift samtidig med at arbejdet foregik og derfor var det utrolig vigtigt, at vi på alle niveauer arbejdede effektivt, så hverdagen hurtigt kunne komme tilbage til normalen. En simpel ting som at slukke for vand, el og afløb skulle tænkes godt igennem, så gæsterne ikke blev berørt.  

Der opstår mange sjove udfordringer i en 200 år gammel bygning som Admiral Hotel, og det gav også nogle konfrontationer, som vi dog fik løst på en god og konstruktiv måde. ”

 

Opgraderet komfort

Hotellet er en attraktion i sig selv. Al interiør er designet individuelt til hotellet, ikke to værelser er ens.

Alle 366 værelser er i en klasse for sig med køl og friskluft på værelset. Den enkelte gæst kan styre AV-udstyr, lys, temperatur og gardiner direkte via ét vægpanel monteret i værelset af ENCO EL.  

At planlægge et projekt som dette hvor alle værelser er forskellige krævede, at vi hele tiden var på forkant med arbejdet. Alt er planlagt fra værelse til værelse og samarbejde mellem tømre, vvs’ere og elektrikere var derfor ekstra vigtigt.” Siger Miki Brandt og supplerer med: ”Det endelige resultat er helt fantastisk, frisk luft på alle værelser midt i en storby, gør at det også om sommeren er behageligt at opholde sig på værelserne.”

 

2½ års arbejde med den samlede teknikentreprise er vel overstået og vi hos Andersen & Heegaard er stolte af resultatet.

Fakta:

  • Projektet startede i oktober 2017 og blev afleveret maj 2020. Andersen & Heegaard havde den fulde teknikentreprise med EL, VVS, ventilation, klima og teknisk isolering
  • Andersen & Heegaard leverede fuld modernisering af 366 værelser. Køl og friskluft på alle værelser samt state of the art panelstyring af varme, lys, gardiner og AV-udstyr

Hen over sommeren er vi godt beskæftiget på Værløse Station, hvor Andersen & Heegaard er hovedentreprenør på en gennemgående renovering af stationen. I starten af året påbegyndte vi nedrivningen af bygningerne fra 1970’erne, og nu er det tid til modernisering med lyse og grønne omgivelser.

At renovere stationer er et kendt territorium for Andersen & Heegaard og i denne renovering indgår arbejdet med både VVS, kloak og el. Dele af byggeriet foregår om natten, da det kræver at togdriften indstilles midlertidigt. Når arbejdet er udført, kan de rejsende blandt andet se frem til ny belægning, ny belysning i hele området og en nyrenoveret stationsbygning samt perronafsnit.

Den 1. juni 2020 er en dato, vi glæder os til i Andersen & Heegaard. Her vil vi stå klar med et teknisk hold til at varetage service og drift på varme samt VVS for ATP Ejendomme. På baggrund af et spændende udbudsforløb gennem Niras A/S er vi stolte over at kunne sige, at vi har vundet  rammeaftalen omhandlende 35 bygninger i det østlige Danmark. Vi ser frem til et værdifuldt samarbejde over de næste år og glæder os til at tage vare på de mange enestående ejendomme.

Onsdag den 15. april vendte landets elever fra 0. til 5. klasse tilbage til klasselokalerne, men som følge af COVID-19 var intet som det plejede. Der er blevet målt og planlagt
for at kunne sikre en god genåbning, der samtidig følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det samme gør sig gældende i Hvidovre Kommune, hvor Andersen & Heegaard i
døgnet op til åbningen af syv skoler har leveret og etableret specialdesignede vaskeunits.

Disse units gør det muligt for eleverne at opretholde håndhygiejnen udendørs og så er Andersen & Heegaard stolte af at have projekteret, leveret og monteret en specialdesignet løsning. Læs mere om det spændende projekt i artikelen hos Installationsmedierne.

Danskerne tilbageholder deres almindelige hverdag i denne tid, og det er der en rigtig god grund til. Hos Andersen & Heegaard fortsætter vi driften og varetager opgaver inden for hele vores kompetencefelt af VVS, sprinkler, ventilation, el og medical. Vi besvarer alle henvendelser. De af vores medarbejdere der kan arbejde hjemmefra, gør det i disse dage. Vores kørende teknikere er udstyret med alle de nødvendige forholdsregler, for både at passe på dem og vores kunder. Alle ikke akutte opgaver står vi til rådighed for, men skemalægger dem helst frem i tiden. Vi holder os løbende opdateret på situationen i Danmark, og står sammen men selvfølgelig med afstand til hinanden.

Den 1. marts bød vi hos Andersen & Heegaard velkommen til ikke mindre end tre nye medarbejdere. De tre herrer; Stephen Pedersen, Per Overgaard og Morten Liliendahl besætter henholdsvis stillingerne som serviceleder, projektleder for ventilation samt projektleder for el. Det betyder at vi ikke bare opruster vores mandskab, men også tilføjer den sidste ydelse, der gør A&H indehaver af de tre store hovedfag inden for teknik: VVS, el og ventilation.

“For os er det en stor ære, at vi fremadrettet kan tilbyde vores kunder en samlet løsning inden for teknik. Vi har nogle yderst kompetente fagpersoner på alle de store teknikfag, som har beskæftiget sig med felten i mange år. Vi er meget ydmyg over det kæmpe kompetencespektrum som vores nye medarbejdere bidrager med. Og så glæder vi os enormt til at gøre endnu mere brug af husets tværfaglighed.”, siger administrerende direktør Mads Bengtsson.

Siden rokaden i ledelsen tilbage i september måned, har vi søgt intenst efter en ny mand til topposten hos Andersen & Heegaard, og matchet er nu fundet!

Mads Bengtsson indtræder som direktør mandag den 9. december, og han glæder sig rigtig meget til at blive en del af holdet. Mads vil stå i front for Andersen & Heegaards strategiske udvikling, som har fokus på tværfaglighed og virksomhedens kerneområder inden for VVS, sprinkler og EL.Yderligere information findes i nedenstående pressemeddelelse:

Pressemeddelelse_ny direktør

Udtalelser

Christian Pedersen, Maskinmester

Vores flerårige samarbejde med Andersen & Heegaard har altid budt på professionalisme og god kommunikation parterne imellem…

Anders Klingbeil, Bygherre

360 North har som bygherre arbejdet sammen med Andersen & Heegaard på VVS projekter på indtil flere af vores ejendomme. Vi som bygherre…

Martin Alm, Rådgiver

Vi har på en større byggesag i Kastrup haft Andersen & Heegaard A/S med som hovedentreprenør. Sagen omhandlede renovering af brugsvands- og…

© Copyright - Andersen & Heegaard A/S